Više od polovine kompanija koristi veštačku inteligenciju u poslovanju

Bez autora
Mar 05 2024

Najnovija „Kasperski” istraživanje pokazuje da je više od 50 odsto kompanija implementiralo veštačku inteligenciju (AI) i internet of tings (IoT) u poslovnu infrastrukturu.

Takođe, 33 odsto ispitanika planira da uvede ove povezane tehnologije u roku od dve godine.

Stručnjaci kompanije „Kasperski” preporučuju vlasnicima kompanija da na vreme primene adekvatne mere sajber bezbednosti.

Međusobno povezane tehnologije AI i IoT povezuju sve više uređaja, sistema i aplikacija. Oni transformišu način poslovanja, omogućavajući im da prikupe više podataka i automatizuju procese. Ipak, sa novim tehnologijama, dolaze i novi rizici i izazovi kako bi se efikasno zaštitili imovina i kupci.

Ova kompanija je sprovela studiju pod nazivom „Povezivanje budućnosti poslovanja”, koja ima za cilj da pomogne kompanijama da budu ispred promena koje donose međusobno povezane tehnologije AI i IoT, postavljajući konkretna pitanja u vezi sa načinom na koji sajber bezbednost mora da im se prilagodi.

U tu svrhu, kompanija je anketirala 560 lidera iz sektora IT bezbednosti iz Severne i Južne Amerike, Evrope, Bliskog istoka i Afrike, Rusije, kao i istočne Azije.

Istraživanje je pokazalo da AI koristi 54, a IoT 51 odsto kompanija, dok će trećina ispitanika da ih usvoji u roku od dve godine. Prostor za podatke koristi 32 odsto kompanija, a skoro polovina (49 odsto) namerava da ih koristi u bliskoj budućnosti.

Druge međusobno povezane tehnologije koristi petina (20-21 odsto) kompanija koje su učestvovale u anketi, ali više od 70 odsto razmišlja da ih uskoro integriše u poslovne procese.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik